10 gode tips til en miljøvenlig jul i Middelfart

Middelfart har altid haft miljøet højt på dagsordenen, og dette afspejler sig allerede i de mange miljømæssige tiltag, der er sket i Middelfart – over den seneste årrække.

Nu nærmer vi os julen, og denne måned er ekstra hård ved miljøet, da forbruget i december slår alle de resterende måneder. Det er især forbrug af varer som elektronik, papir, pap og mad, der boomer i julen, og det er lige netop disse ting, som vi har haft fokus på i forbindelse med vores miljøtiltag i Middelfart.

Pinlig sidsteplads til danskerne

Sammenligner vi os selv med Norge og Sverige, indtager vi en pinlig sidsteplads, når det kommer til genanvendelse af vores affald. I Danmark genanvender vi kun 70% af affaldet, hvor Sverige indtager førstepladsen med 80% og Norge indtager andenpladsen med 75%.

Vi må også se os slået af Norge og Sverige, når det kommer til udsmidning af mad. Her indtager Danmark en pinlig førsteplads, da vi smider mest mad ud pr. Indbygger. I Danmark lyder det årlige madspild på 174 kg., hvor det i Sverige og Norge ligger på hhv. 105 kg. og 74 kg.

Derfor skal vi blive endnu bedre!

Middelfart kan jo ikke alene bringe Danmark i front, men vi kan være forgangsby, når det kommer til at afholde en miljørigtig jul.

Derfor præsenterer vi her en video med 10 sjove og inspirerende tips til, hvordan man kan have en miljøvenlig jul – hvor der ikke gås på kompromis med hyggen.

Her er videoen med de 10 gode tips:

(Hvis du åbner linket forlader du www.Middelfart.dk)