Mere direkte genbrug på Middelfart Genbrugsplads fra årsskiftet

FN’s verdensmål handler om det. Borgerne har efterspurgt det. Fra årsskiftet starter vi et forsøg med det på Middelfart Genbrugsplads: Mere direkte genbrug, hvor vi åbner op for, at også borgere kan hente effekter i genbrugscontaineren.

I dag er det muligt at aflevere sine brugte effekter på alle genbrugspladserne i Middelfart Kommune. Genbrugscontaineren bliver tømt af de frivillige foreninger, der sælger effekterne i deres butikker, og overskuddet går til velgørende formål. Skilte fortæller, at det ikke er tilladt at tage ting i genbrugscontaineren – det man kalder ’at klunse’.

Som noget nyt vil foreningerne skulle tømme containeren, inden pladsen åbner for private, dvs. fra kl. 7-10 på hverdage. Når genbrugspladsen er åben for kommunens borgere, fungerer containeren som en ”værsgo og ta’” container, hvor borgere kan stille ting, men hvor man også kvit og frit må tage ting, hvis der er noget, man kan bruge. Forventningen er, at langt flere ting vil skifte hænder i løbet af dagen.

Byttecontainer

Sidst opdateret af Lene Helbo Penon