Dagplejen sparer på renovationen

Renovationsbeholder giver besparelse på 75.000 kr. i dagplejen.

Dagplejerne får i løbet af kort tid en 140 ltr. beholder til deres dagrenovation, dette udløser en årlig besparelse på 75.000 kr. for dagplejerne, og samtidig giver det en væsentlig forbedring i arbejdsmiljøet for kommunens renovationsmedarbejdere.

I forbindelse med at alle institutioner og afdelinger i kommunen skal arbejdsmiljøcertificeres er der kommet ekstra fokus på renovationsmedarbejderens arbejdsdag. Det har ført til at Byrådet har besluttet at udfase sækken til dagrenovation, som i stedet erstattes af en beholder i løbet af de næste 2 år. En beholder giver væsentlig mindre belastning for renovationsmedarbejderen og samtidig undgås stikskader, som har givet en del arbejdsskader i gennem årene.

De første, som får byttet sækken ud med en spand er kommunens dagplejere. Hvor de tidligere har haft en ekstra sæk til affaldet i forbindelse med deres job som dagplejere, får de nu en 140 ltr. beholder med 14 dags tømning. Denne ombytning forventes at give en årlig besparelse på ca. 75.000 kr. for dagplejerne, og da det samtidig vil forbedre arbejdsmiljøet for renovationsmedarbejderne, må det klart beskrives som en win-win situation.