Indvielse af kampagnen ”Har du rent træ i posen”

Rent træ

Middelfart Kommune og Assens Forsyning sætter fokus på rent træ til genanvendelse.

Det sker med lancering af kampagnen ”Har du rent træ i posen” på Middelfart Genbrugsplads, fredag den 19. august kl. 11:00. Kampagnen skal resultere i, at endnu mere træ kan blive genanvendt i produktionen af spånplader.

Når man som kunde kommer til genbrugspladsen med sit træaffald, er det vigtigt, at man smider det i den rigtige container. Alt for meget rent træ ryger i containeren til småt brændbart og bliver dermed brændt af, selv om det kunne være genanvendt til spånplader. Samtidig er kvaliteten af det indsamlede rene træ ikke altid så god som ønsket. Derfor skal borgerne i Assens og Middelfart blive bedre til at sortere deres træ, og i den forbindelse stiller pladsmedarbejderne gerne op til at vejlede og guide borgerne.

Fokus på kvalitet

Siden januar 2016 har Assens Forsyning og Middelfart Kommune arbejdet sammen for at undersøge dels kvaliteten af det træ, der bliver indsamlet på de kommunale genbrugspladser og dels, hvordan de kan sende mere og bedre træ til genanvendelse.

- Vi har fået undersøgt kvaliteten af det træ, som folk afleverer, og vi kan se, at det særligt er MDF-træ, trykimprægneret træ, og polstret træ, som ryger i den forkerte container. Det er derfor særligt de tre typer træ, som vores pladsmedarbejdere fokuserer på i løbet af kampagnen, og så håber vi, at kampagnen har givet resultater, når vi undersøger kvaliteten af træet i efteråret.

Øge borgernes viden om sortering af træ

Assens Forsyning og Middelfart Kommune har desuden fundet frem til, at borgernes viden om sortering af træ er relativt lille, og at det er et emne, som er svært at kommunikere om. Derfor laver de to kommuner nu en kampagne på alle genbrugspladser i kommunerne, hvor fokus er på at vejlede borgerne.

- Der er stadig en masse gråzoner omkring træ, og derfor vil vi med kampagnen blive bedre til at fortælle kort og præcist, hvad der må komme i de enkelte containere til træaffald. Det gør vi ved at informere på selve genbrugspladsen og ved at dele informationsmateriale ud til borgerne…. og så er vi spændte på, hvordan vores borgere tager imod den nye kampagne.

Kampagnen skydes i gang med indvielsen af ”område til sortering af træ”.  Alle er velkommen til indvielsen, hvor der bydes på en grillpølse.

Sted: Middelfart Genbrugsplads, Fynsvej 100, 5500 Middelfart

Tid: Fredag d. 19/8 kl. 11:00 – 14:00

Yderligere oplysninger om kampagnen kan fås hos:

Klavs Clements Nielsen,  leder Affald og Genbrug, Middelfart Kommune, tlf. 88 88 48 50, mail: post.renovation@middelfart.dk