Skift til spand og 14 dagstømning

Kære Husejer

Byrådet har besluttet, at alle affaldssække skal udskiftes med spande*, samt at énfamilieboliger i kommunen skal overgå til 14 dages tømning pr. 1. januar 2016.

*Gælder dog ikke en stor del af den gamle bydel i Middelfart, hvor der er ved at blive set på fælles nedgravede løsninger.

Middelfart Affald & Genbrug har derfor købt et større parti 240 l spande hjem, som skal erstatte de eksisterende sække samt en del af de mindre spande. Udbringningen påbegyndes 17/8 og fortsætter frem mod årsskiftet.

Udbringningen af spande starter medio august i Middelfart og Ejby området, og Nr. Aaby følger senere.

For at få kørselslogistikken til at hænge sammen, så overgår alle udleverede spande i Middelfart og Ejby til 14 dagstømning med det samme, og husejerne vil derfor også omgående begynde at spare penge.

I Nr. Aaby vil man overgå til 14. dagstømning når alle spande er ude.

De nye spande vil i 2015 blive tømt på samme ugedag som tidligere, og via Affald Online, som kan tilgås fra www.middelfart.dk/affald, kan man se om der hentes lige eller ulige uger. Er man tilmeldt SMS tjenesten der giver besked hvornår der skal tømmes, så vil denne ændre sig automatisk.

Alle husejere der skal meddele valg af beholderstørrelse, skal benytte et link som bliver leveret sammen med det brev de vil modtage fra Affald & Genbrug.

Alle husejere der skal meddele valg af beholderstørrelse, vil modtage en digital meddelelse med oplysninger vedrørende valget. I meddelelsen vil der være et link, hvorfra et aktivt valg kan foretages.**

**Borgere der er dispenseret fra at modtage digital post, vil modtage et brev.

Hvad sker der hos mig:

Alle størrelser

Ikke
besluttet

Vi vil gøre vores bedste for at få udbringningsprocessen til at foregå så gnidningsløst som muligt, men beder om husejernes forståelse for det komplekse projekt, og de gener det måske vil give hen over efteråret. Når alle spande er kørt ud, vil der blive lavet nye og effektive kørselsruter, som forventes at træde i kraft i begyndelsen af 2016.

Nye beholdere - FAQ

1. Hvornår får vi den nye beholder?
Du kan se på vores hjemmeside hvordan udbringningeni store træk kommer til at forløbe. Der er ikke dato på hver husstand.

2.  Hvad koster det at skifte.
Det er gratis at skifte.

3. Hvor skal min beholder stå - min sæk skal igennem huset men jeg tror ikke jeg kan få beholderen igennem?
Placeringen af beholdere er beskrevet i det nye regulativ, som er på vej i høring fra d. 6/9. Efter endelig beslutning vil reglerne kunne ses på vores hjemmeside.

4. Hvor langt inde på min grund må beholderen stå?
Placeringen af beholdere er beskrevet i det nye regulativ som er på vej i høring fra d. 6/9. Efter endelig beslutning vil reglerne kunne ses på vores hjemmeside.

5. Jeg har tidligere betalt for at få en beholder - får jeg mine penge tilbage?
Alle beholdere både nye og gamle, er kommunens ejendom.

6. Hvem ejer beholderen.
Alle beholdere både nye og gamle, er kommunens ejendom.

7. Hvem hæfter for det, hvis beholderen bliver stjålet eller ødelagt, når den nu skal stå i skel.
Beholderen er kommunens ejendom, men forsikringsmæssigt hører den under hustanden.

8. Skal vi have tre beholdere hen ad vejen?
I øjeblikket ses der på 2 eller 3 spande, men ingen kan spå om fremtidens indsamlingsform.

9. Kan man købe sække til todelte beholdere?
Nej ikke pt., men spanden bliver heller ikke 2 delt før tidligst i 2017.

10. Hvornår skal spanden 2 deles?
Tidligst i 2017.